tirsdag 4. oktober 2011

Skumle tider i møte



Halloween er det engelske navnet på Allehelgensaften, og i følge engelsk tradisjon skal den feires på kvelden 31. oktober.
Ifølge tradisjonen er skillet mellom de levende og de døde nærmest usynlig denne kvelden, og det feirer man ved å pynte med gjenstander som symboliserer døden og andre mørkere ting. Det er også fokus på høst og grøde, da spesielt gresskar med skumle utskjæringer. All denne dødssymbolikken kommer derimot ikke fra engelsk tradisjon, men meksikansk. I Mexico feirer de Día de Muertos (De dødes dag) 1.-2. november, og denne tradisjonen har røtter flere tusen år tilbake. På denne dagen samles familie og venner for å minne slektninger og venner som har gått bort.

I vestlige land er det også vanlig å kle seg ut, og mange barn går fra hus til hus og ber om godteri, i likhet med julebukkene i julen.
Men der hvor julen ofte varer en måned eller mer, må vi nøye oss med en enkel dag til Halloweenfeiringen. Det synes vi er litt teit, så derfor har vi bestemt oss for å sette fokus på Halloween i hele oktober.

I den anledning har vi funnet frem de skumleste bøkene og filmene vi har, i tillegg til noen kostymebøker for de som kanskje vil begynne på kostymene sine i god tid.

Velkommen innom! ...hvis du tør...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar