tirsdag 16. april 2013

Veivalg og kjærlighet; 4 nye romaner

Fire nye bøker er i bestilling. En fellesnevner kan være kjærlighet og det å ta nye veivalg i livet. Se hvilke og les mer nedenfor:

Kjærlighet på menyen

 Kjærlighet på menyen
 Aurélie, som eier sin egen restaurant, har kjærlighetssorg. Helt uten forvarsel har kjæresten gått fra henne. Hun streifer ulykkelig gjennom Paris, og i en bokhandel kommer hun over en roman som beskriver ikke bare restauranten hennes, men også henne selv. Hun vil veldig gjerne treffe forfatteren, men han er fryktelig folkesky, opplyser redaktøren hos det franske forlaget. Men Aurélie gir ikke opp.






Den andre siden av gleden 

 Den andre siden av gleden
 Ella Beene er ufattelig lykkelig. Hun har en mann som elsker henne og to stebarn som forguder henne. I tre år har barna ikke hatt en annen mor enn henne. Alt er idyll - inntil Joe dør og etterlater henne en forretning som er sterkt forgjeldet og barnas mor Paige dukker opp. Hun vil ha tilbake foreldreretten til barna, og Ella innser at Joe har ikke vært helt åpen om Paige. En rørende fortelling om kjærlighet, hemmeligheter og fortielser, men fremfor alt en tankevekkende historie om at noen ganger må man gi slipp på alt som betyr noe for å beholde det. 

  

Så lenge det er stjerner på himmelen  


Så lenge det er stjerner på himmelen
Hope, skilt og mor til en datter på tolv, driver det gamle familiebakeriet på Cape Cod. Bestemoren Rose er på vei inn i glemselen, men i et glimt av klarsyn gir hun Hope en liste med navn og ber henne reise til Paris for å finne ut hva som skjedde med familien under krigen. Det blir en reise tilbake i tid, og vi får en sterk historie om hvordan muslimene hjalp jødene med å flykte fra nazistene.

Lys mellom to hav 

  


 Lys mellom to hav
Etter fire rystende år på vestfronten, vender Tom Sherbourne hjem til Australia og får seg jobb som fyrvokter på Janus Rock, en halv dags seilas fra land. Til denne isolerte øya, hvor forsyningsbåten kommer en gang i sesongen, tar Tom med seg sin kone Isabel. Årene går, og bringer med seg en stadig tyngre sorg over to spontanaborter og en dødfødt baby. En dag hører Isabel spedbarnsgråt. En båt har drevet i land, med en død mann og hans levende datter om bord. Den alltid ryddige og nøyaktige Tom, en mann som ikke har latt fire år i en skrekkelig krig gå ut over hans egne moralske prinsipper, vil avlegge rapport om mannen og babyen umiddelbart. Men Isabel har trykket det lille barnet til sitt bryst. Han går med på å beholde barnet, som de kaller Lucy. Når Lucy er to år gammel, vender den lille familien tilbake til fastlandet og blir minnet på at det finnes andre mennesker i verden. Deres valg har knust ett av dem.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar