fredag 28. september 2012

Vi presenterer: Joe Matt



Vi har tidligere skrevet om Chester Browns Paying For It her på bloggen, og en annen tegneserieroman som har vært en favoritt hos oss er Seths Livet er til å holde ut, tross alt (It's a Good Life if You Don't Weaken) og hvis du leser sistnevnte vil du finne dette:


Seth
Livet er til å holde ut, tross alt (norsk utgave 2011)
Chet (Chester) og Seth er nemlig ikke bare kanadiske tegneseriekolleger, de er også gode venner og de var begge del av den selvbiografiske bevegelsen som dukket opp i tegneserier på 90-tallet. De pleide også å stille opp på intervjuer sammen, samarbeide på serier og inkludere hverandre i seriene sine.

Som vi ser i Paying For It er det også en tredje person med her, nemlig Joe Matt.

Chester Brown
Paying For It (2011)

Joe bodde (ulovlig) i Canada fra 1988-2002, og mellom 1992 og 1996 tegnet han den selvbiografiske serien Peepshow, som senere er blitt samlet i tre bøker; The Poor Bastard (Peepshow #1-#6), Fair Weather (#7-#10) og Spent (#11-#14).

Joe Matt
The Poor Bastard (2002)

I 2003 tok HBO kontakt med Joe med tanke på å lage en tv-serie av den første Peepshow-boken, The Poor Bastard, men det ble ikke noe av. Det er beskrevet slik på coveret til The Poor Bastard:

"They just couldn't find anyone
with enough charisma to play me ,"
Joe Matt recently quipped while
lying face-down in the gutter.
"THEY'RE the failures, not me."


Vi har virkelig fått øynene opp for Joe her hos oss, og har dermed kjøpt inn The Poor Bastard og Spent. Kom innom og få et innblikk i en kvalitetstegner av dimensjoner!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar