fredag 1. november 2013

Samantha Shannon

- er den nye stjernen på fantasyhimmelen. Hennes første bok og foreløpig eneste utkomne, Drømmegjengeren, hylles og sammelignes med Harry Potter-bøkene. Kanskje fordi hun har planlagt at det skal bli syv bøker? Forlaget har allerede signert for alle syv bøkene og muligens er en film basert på bok 1, på planleggingsstadiet. Serien heter The Bone Season. - Og Shannon er bare 21 år. Imponerende! (Bloggen til Samantha)



Handlingen i den første boken er lagt til en dystopisk fremtid, år 2059, i London og England. Hovedpersonen, Paige - en jente på 19 år, fanges av utenomjordisk vesener (refaitter) som lever på Jorden, og bringes til en jordisk øy, Sheol I. Her blir hun slave under Vokteren Arcturus. Det spesielle med befolkningen i 2059, er at de er enten vanlig mennesker eller klarsynte. I tillegg altså noen utenomjordisk, men som nesten ingen vet om... Av de klarsynte finnes det mange ulike kategorier. Paige er en såkaldt drømmegjenger. På Sheol I må Paige gjennom et slags treningsprogram for å bli en "rødjakke, en vakt, som skal hjelpe refaitten å vokte øya mot "emittene", -et annet ukjent, antagelig utenomjordisk, "folk"

Det er tydelig at Shannon ønsker å skape en helt nye verden for leseren. De klarsyntes mangfoldige egenskaper, de ulike vesenenes mange tildels kronglete navn, forholdet mellom det jordiske, eteren og verdener utenom disse, gjør dette til småkomplisert lesning. Og det er kanskje det gåtefulle som er bokens drivkraft. Man lurer på hva alt dette nye skal bli til etterhvert.

Vi har boken både på norsk og engelsk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar