fredag 24. mai 2013

Nye filmer i bestilling

Og disse filmene er ikke bare nye hos oss, de er NYE. Her er de:

Som du ser meg

regi: Dag Johan Haugerud

Lekent og usentimentalt norsk drama med blant andre Ane Dahl Torp, Henriette Steenstrup, Laila Goody, Andrine Sæther, Andrea Bræin Hovig og Anne Marit Jacobsen på rollelista.

En sykepleier havner i en arbeidskonflikt fordi hun slår om til engelsk når hun blir usikker. En oversetter setter sin integritet på spill i det hun overtales til å oversette en bok hun ikke kan stå inne for. En eldre dame og hennes datter føler seg ydmyket i det de blir tilbudt en milliongave fra en slektning.

Som Du Ser Meg er en varm og nyansert film om mennesker som alle vil godt, men ender opp med å såre hverandre. En film om hvordan mennesker som handler ut fra integritet og følelser oppfattes som vanskelige i et samfunn der idealet er at man skal oppføre seg rasjonelt. En leken tragikomedie om hvordan det som fortoner seg som en bagatell for én person, kan føles som en bunnløs katastrofe for en annen




Frankenweenie 

regi: Tim Burton

Fra det kreative geniet Tim Burton (Alice I Eventyrland, Et Førjulsmareritt) kommer Frankenweenie, en hjertevarm fortelling om en gutt og hunden hans. Burtons klassiske stop motion-animasjon er filmet i svart-hvitt, noe som gir et nydelig nostalgisk og helt spesielt uttrykk.

Etter uventet å ha mistet sin elskede hund Sparky, tar unge Victor i bruk vitenskapens kraft for å bringe sin beste venn til live igjen - riktignok med noen få små justeringer. Victor prøver å holde sin nye, hjemmelagede skapning skjult, men når Sparky slipper løs, finner Victors medelever, lærere og resten av byen ut at den snille bisken har blitt til en monstrøsitet. 

 Anmeldelse av filmen hos Filmpolitiet


Sinister

regi: Scott Derrickson

Sinister er en skremmende ny thriller fra folka bak kinosuksessene Paranormal Activity og The Exorcism Of Emily Rose. Ethan Hawke spiller hovedrollen.

Dokumentarforfatteren Ellison (Hawke) skriver kriminalsaker fra virkeligheten. Nå er han på jakt etter en ny bestselger. Uten å fortelle resten av familien om sine motiver, flytter han dem til et hus der det tidligere har skjedd en rekke bestialske drap - grusomme forbrytelser som Ellison håper kan bli tema for en ny, suksessfull bok. Under innflyttingen oppdager han en bortgjemt, mystisk eske som inneholder gamle videoopptak av husets forrige eiere og drapene på dem. Mens undersøkelsene hans fører ham stadig dypere inn i mysteriet, føres familien nærmere sitt verste mareritt. 




Her er anmeldelse av filmen hos Filmpolitiet

- og disse:

  • Amour
  • De urørlige
  • The Master
  • Seven Psychopats
  • Palme
  • Holy Motors
  • The Perks of Being a Wallflower


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar