torsdag 30. mai 2013

Ystebok nr 1!!

Skal du ha én bok om ysting, må det være denne: Helge Gudheims Kinning, bresting og ysting i Valdres sett i norsk og internasjonal samanheng.



Men boken handler ikke bare om ysting. Alle med interesse for lokalhistorie vil finne noe interessant her. Her finner du interessante betraktninger om natur- og kulturlandskapet, om stølslivet, og selvfølgelig om alt rundt ysteprosessen, typer oster, og mye mye mer. Boka er grundig som en doktoravhandling, med lang kilde- og referanseliste bak. Bare ordlisten over dialektord med forklaringer, kunne vært utgitt som en egen bok. I tillegg inneholder den mange! flotte! bilder. Heldigvis har forfatteren latt tilfanget av stoff og innholdet styre formatet. Boken er tung, fordi det er mye tekst og trykket på skikkelig papir. Formatet er stort, den vil ikke passe (stående) i bokhylla, fordi det er mange bilder, og det er absolutt best å få plass til mange bilder på samme side. 

Men dette skal ikke være noen anmeldelse, kun en kort presentasjon, for å fortelle dere at vi har kjøpt inn to eksemplarer til biblioteket. Kom gjerne innom og lån den hos oss og ta en titt, før du løper og kjøper,- noe jeg tipper du kommer til å gjøre.

Les mer om boka på hjemmesiden til utgiveren: Mat&Kultur AS

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar