tirsdag 21. mai 2013

Nye TV-serier hos oss

Vi har bestilt hele Borgen (sesong 1-3) og Downton Abbey (sesong 1-3 + "winter"spesial). De er klare til utlån i løpet av uka. Reserver nå!

Downton Abbey

Vi befinner oss i England, i årene før første verdenskrig. Staselige Downton Abbey har gjennom flere generasjoner huset den fornemme familien Crawley, men herskapshuset er også stedet hvor tjenerne lever, planlegger, drømmer og lar musinnelsen gro. Deler av staben er intenst lojale til familien, og ser på Downton som en livsstil, men det finnes også dem med andre håp og prioriteter. Og Crawley-familien er faktisk tilsvarende lite immun mot klasserelaterte komplikasjoner - eller for den saks skyld intriger, svik og lidenskapelig kjærlighet.



Borgen

Moderatenes leder Birgitte Nyborg Christensen vinner en knusende seier, og utnevnes til Danmarks første kvinnelige statsminister. Hittil har det lykkes Birgitte og mannen hennes å ta seg av familien, kjærligheten og karrieren, men det skal vise seg vanskelig å være både mor, kone og statsminister samtidig.

Borgen fokuserer på menneskene i maktens sentrum. Vi følger spillet om makten med Birgitte Nyborg Christensen og hennes pressetalsmann Kasper Juul på den ene siden og den dyktige journalisten Katrine Fønsmark på den andre. Borgen stiller spørsmålet: Er det mulig å beholde makten og seg selv samtidig?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar